Reactie op de geruchtenmolen: Is Claris FileMaker verouderd?

claris filemaker

Met een geschiedenis van bijna 40 jaar wenden ontwikkelaars zich al tientallen jaren tot Claris FileMaker om hen te helpen hun moeilijkste problemen op te lossen. Vanwege de lange levensduur als technologiemerk vragen sommige ontwikkelaars zich af of de FileMaker-technologie verouderd is. Dus, is FileMaker nog steeds relevant? Durven we de schandelijke vraag te stellen, is FileMaker dood? Absoluut niet. FileMaker is juist sterker dan ooit en andere ontwikkelaars zijn het hiermee eens. Dit is waarom:

1. De nieuwe Claris FileMaker 2023 is eerder dit jaar gelanceerd.

Aangezien ontwikkelaars over de hele wereld levenslange carrières hebben opgebouwd met FileMaker, zet Claris zich in om FileMaker-technologieën continu te blijven ontwikkelen. De lancering van FileMaker 2023 is het bewijs van onze investering in FileMaker en de community van ontwikkelaars.

Met FileMaker 2023 profiteert u automatisch van betere app-prestaties, verbeterde schaalbaarheid en strenge beveiligingsprotocollen, waardoor u waardevolle digitale oplossingen kunt leveren aan de organisatie die u ondersteunt. Bekijk alle functies in deze release.

Een belangrijke verbetering in FileMaker 2023 is de toevoeging van een nieuwe scriptstap die het eenvoudiger dan ooit maakt om een workflow te activeren in Claris Connect. Dit betekent dat u uw aangepaste FileMaker-apps kunt integreren met apps van derden om workflows direct te automatiseren. Bovendien bestaat er een gratis licentie voor Claris Connect, waardoor het nu de perfecte tijd is om de voordelen van app-integratie met Claris Connect en FileMaker te verkennen.

2. FileMaker blijft voortdurend innoveren.

Feedback van ontwikkelaars speelt een belangrijke rol bij de evolutie van FileMaker en de release van FileMaker 2023 v2 maakt dit duidelijk. Deze FileMaker-versie bevat verbeteringen die zijn gebaseerd op input rechtstreeks van de community van ontwikkelaars.

Als ontwikkelaars feedback delen over FileMaker-functies, luisteren we en ondernemen we actie om de volgende herhaling nog beter te maken. Dankzij onze doorlopende releasecyclus kunt u zich verheugen op nog meer functionaliteit. Door de nieuwste releases van FileMaker en Claris Connect te gebruiken, kunt u uw oplossingen sneller, veiliger en efficiënter uitvoeren op desktops, mobiele apparaten en internet.

3. De Claris Community blijft groeien.

Wist u dat meer dan een miljoen gebruikers over de hele wereld vertrouwen op FileMaker om hun moeilijkste problemen op te lossen? De krachtige oplossingen die u kunt ontwikkelen met Claris FileMaker worden alleen beperkt door uw fantasie. En als u ondersteuning nodig hebt, is de online Claris Community van meer dan 30.000 actieve ontwikkelaars een fantastische plek om ideeën uit te wisselen en ontwikkelingsadvies te krijgen van anderen die het FileMaker-platform van binnen en van buiten kennen.

Bovendien maakt een wereldwijd netwerk van Claris Partners gebruik van FileMaker om krachtige oplossingen voor hun klanten te ontwikkelen. Als u een idee hebt voor een app, maar niet zeker weet hoe u het over de streep moet trekken, kan Claris Partners helpen. U kunt een partner zoeken die met u samenwerkt om een aangepaste digitale oplossing te plannen, maken en implementeren. Met 1400 partners over de hele wereld is de kans groot dat er een partner bij u in de buurt is.

Het bovenstaande aantal vertegenwoordigt een levendige community van FileMaker-ontwikkelaars en partners die sterker is dan ooit.

4. FileMaker heeft een uitgebreide en veelzijdige klantenbasis.

Duizenden organisaties in allerlei sectoren wenden zich steeds tot FileMaker om hun moeilijkste bedrijfsproblemen op te lossen. Waarom? Omdat het een snel ontwikkelingsplatform voor applicaties is dat bedrijven kunnen gebruiken om oplossingen op grote schaal te ontwikkelen. Van kleine en middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen, klanten van elke omvang hebben obstakels overwonnen en hun bedrijfsactiviteiten gestroomlijnd met aangepaste apps die zijn gebouwd met FileMaker.

Ontdek waarom ESPN Nederland FileMaker beschouwt als de MVP achter de schermen om uitzendingen te vergemakkelijken wanneer storingen uit den boze zijn. Bekijk de FileMaker oplossing.

5. Er is een nieuwe FileMaker-certificering gearriveerd.

Naarmate FileMaker zich verder ontwikkelt, zijn de mogelijkheden om ontwikkelingsreferenties te verdienen via het Claris-certificeringsprogramma ook uitgebreid. Ons programma is uitgebreid van een enkele referentieoptie naar meerdere certificatiemogelijkheden — waaronder de Claris FileMaker Pro Associate-certificering — en er komen nog veel meer certificatieopties aan. Wilt u er een verdienen? Meld u gratis aan bij de Claris Community.

Ontwikkelaars de keuze geven om hun opties voor leren en certificaten op hun individuele vaardighedenset af te stemmen, is in lijn met de moderne normen voor technologische certificeringen. Bovendien kunnen ontwikkelaars zich verheugen op aanvullende aankomende certificeringen die de ontwikkeling van FileMaker-technologie weerspiegelen.

Dit zijn slechts vijf van de vele redenen waarom Claris FileMaker leeft en groeit. U kunt erop vertrouwen dat FileMaker u helpt hoogwaardige, aangepaste toepassingen te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van uw organisatie, nu en in de komende decennia.

Dit is een repost van dit originele artikel: https://www.claris.com/nl/blog/2023/is-claris-filemaker-obsolete