Claris FileMaker 19

GEWELDIGE NIEUWE FUNCTIES VOOR ONTWIKKELAARS!

Dit zijn 7 baanbrekende Claris FileMaker 19-functies die je vanaf nu moet gaan gebruiken. Lees door tot het eind om te ontdekken hoe die functies je bedrijf sneller en slimmer maken.

1. Verbeter je apps op maat met JavaScript.

Voeg modulaire onderdelen aan je app toe door JavaScript-pakketten in te sluiten uit kant-en-klare gratis of betaalde bibliotheken. Je kunt nu in luttele minuten bewegende afbeeldingen, gegevensvisualisatie, kaarten, agenda’s en meer toevoegen door een van de miljoenen bestaande pakketten te gebruiken uit ’s werelds populairste programmeertaal. Voel je je ambitieuzer? Gebruik JavaScript om zelf de nieuwste geweldige functie of add-on te maken

2. Bouw en gebruik add-ons die je kunt slepen en neerzetten.

Zelfs zonder uitgebreide vaardigheden op het gebied van softwareontwikkeling kun je nu robuuste apps in elkaar zetten met add-ons die je kunt slepen en neerzetten. Add-ons als kanbanborden, fotoalbums, streepjescodegenerators, activiteitstijdlijnen, voortgangsbalken, editors en nog veel meer zijn binnenkort beschikbaar via Claris Marketplace. Je kunt ook add-ons maken met JavaScript, webservices of systeemeigen FileMaker-programma’s. Of je verkoopt ze op Claris Marketplace en gebruikt ze zelf, voor onbeperkte mogelijkheden in FileMaker-apps.

3. Maak slimmere apps met Siri-spraakopdrachten en de ingebouwde ondersteuning voor ML van Apple.

Voeg Siri-smaakopdrachten toe aan je apps op maat voor spraakopdrachten waarmee automatiseringen worden uitgevoerd, een inventaris kan worden bijgewerkt of een proces in gang kan worden gezet.

Gebruik de ingebouwde ondersteuning voor ML van Apple om machine learning in je apps op maat te gebruiken voor snelle sentimentanalyses, afbeeldingsclassificatie, objectdetectie, gezichtsdetectie, tekstvoorspellingen, sprekeridentificatie en meer. Integreer machine learning-modellen rechtstreeks in iOS- en macOS-toepassingen door gebruik te maken van de CPU en GPU van het apparaat. Begin je net? Maak gebruik van vooraf getrainde machine learning-modellen van GitHub om je model te verslepen en neer te zetten in het gewenste containerveld.

Dankzij FileMaker 19 hebben kleine ondernemingen toegang tot betaalbare machine learning. #PowerToTheProblemSolvers

4. Gebruik NFC-tags (Near Field Communication)

Maak apps met NFC-taglezers om gebeurtenistoegang te stroomlijnen, betalingen te beheren of een nieuwe workflow in gang te zetten. NFC-tags kunnen worden geprogrammeerd met bijna alle informatie en vervolgens worden gebruikt op de fysieke locatie van je bedrijf of worden ingesloten in producten. Met de tags kunnen smartphones of andere voor NFC compatibele apparaten belangrijke informatie lezen als ze dicht bij de tag worden gehouden.

5. Host waar je maar wilt.

Je kunt nu je apps in Linux hosten, een open source-besturingssysteem dat vaak voorkomt in de sector. Linux is een van de voordeligste en beste opties voor kleine bedrijven om servers te hosten. Het is veilig, gebruiksvriendelijk, veelzijdig en snel. Het is ook een platform dat wordt vertrouwd door je IT-afdeling en waar de afdeling bekend mee is.

6. Begin in de cloud, blijf in de cloud.

Push apps rechtstreeks naar de cloud zonder configuratie of implementatie door nieuwe apps vanuit Claris FileMaker Pro rechtstreeks in Claris FileMaker Cloud te maken met een proces dat uit één stap bestaat. Zo zijn configuratie in meerdere stappen en een uploadproces niet meer nodig. Je kunt apps meteen delen met je team.

Stel je voor hoe snel je handmatige processen of te digitaliseren processen op papier afmaakt nu je collega’s vanuit huis werken.

7. “Stop. Beantwoord DIT eerst.” Ja, je kunt nu gebruikmaken van kaarten.

Ontwikkelaars die al lang met FileMaker werken, vonden de kaartmogelijkheden van FileMaker 16 geweldig. In de nieuwste release wordt deze mogelijkheid beschikbaar in FileMaker WebDirect, waarmee wordt voldaan aan een van de belangrijkste verzoeken van de Claris-community. Voor kaarten zijn minder scripts nodig dan voor een modale popover, zodat je sneller apps kunt maken en makkelijker gegevens uit andere tabellen kunt weergeven, en zodat deze kaarten dienst kunnen doen als een eenvoudige tool voor pickers.

Claris FileMaker Pro 19.4 – 19.5 kan verbinding maken met de volgende hosts:
FileMaker Server 19, 18
FileMaker Pro 19 (all versions)
FileMaker Pro 18.0.3 Advanced
FileMaker Cloud 2.19

Heeft u vragen over Filemaker 19, hostingtarieven of maatwerk mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op middels onderstaande knop of bel 038 4 203 203.

Onze cases

EEN GREEP UIT ONZE WEBONTWIKKELING CASES

Ideeën uitwisselen?

NEEM CONTACT MET ONS OP, WE DENKEN GRAAG MEE. ENNE, KOFFIE STAAT KLAAR!